Menu

Blog

De nye EU-momsregler fra juli 2021

Nye EU-momsregler har været på plads siden juli 2021. Europa-Kommissionen tog beslutningen om at ændre EU’s momsregler for at lette EU’s grænseoverskridende handel, sikre fair konkurrence for EU-leverandører og bekæmpe momssvindel.

Europa-Kommissionen opdaterede de tidligere EU-momsregler i 1993. Den digitale tidsalder med onlineshopping var endnu ikke født for næsten 30 år siden. Pandemien har øget nethandlen, og derfor var det nødvendigt med en opdatering af reglerne.
De tidligere regler gjorde det muligt at undgå at betale moms på varer, der havde en værdi på op til 22 euro. Problemet var, at der var tilfælde af varer som smartphones med en deklareret værdi på mindre end 22 €.

Vigtige opdateringer om EU-moms

EU’s nye momsregler har også haft stor indflydelse på toldvæsenet:

  • Alle varer, som du kan sælge online i EU, er momspligtige uanset prisen.
  • Indførelsen af den elektroniske portal “Import One Stop Shop” (IOSS) letter og forenkler momsangivelsen og betalingen for onlinesalg af varer, der importeres i EU og har en værdi, der ikke overstiger 150 euro.

IOSS gør det muligt for ikke-EU-registrerede e-handlere nemt at angive og betale moms i EU og til den EU-medlemsstat, hvor den retmæssigt skal betales.
Forbrugerne kan undgå opkald fra toldvæsenet eller kurerer om ekstra betaling, når varerne ankommer til deres hjemland.

De nye regler og Koongo

Momssatsen kan sagtens være forskellig fra et land til et andet. Derfor implementerede Koongo en funktion i Edit Store for at hjælpe sine kunder med de nye regler.

Ordreafgifterne beregnes af produkt- eller butiksindstillingerne på Koongo som en standardindstilling. Men det er nu muligt at beregne afgifterne ud fra fakturerings- eller leveringsadressens land.
Hvis du vælger fakturerings- eller leveringsadressens land, kan du vælge en standardskattesats og/eller angive en enkelt skattesats for flere lande.


Denne implementering forenkler skatteberegningen for vores forhandlere, som altid vil være i stand til at angive den korrekte skattesats med en minimal indsats og derfor uden fejl.

Prøv Koongo for at sælge på tværs af flere kanaler

Koongo er meget enkel at bruge. Vi arbejder med over 500 kanaler, men du skal kun indstille de nye EU-momsregler én gang. Derfor kan du spare en masse tid og reducere risikoen for fejl.
Koongo tilbyder kanalforbindelser til markedspladser som AmazonGoogle-annoncer Bol.com KelkooMarkedspladsenidealoBeslisteBayØnskerCdiscount Google ShoppingWebgainsManomanoRakutenSpartoo og mange flere.

Koongo importerer dine markedspladsordrer til din butik og synkroniserer automatisk lagerbeholdningen.

Den automatiske ordresynkronisering er tilgængelig for mange af Koongos understøttede e-handelsplatforme som Bigcommerce, Lightspeed, Shopify, CCV Shop, Magento, Magento 2 eller Woocommerce og andre.

Koongo er meget overkommelig, da startprisen er så lav som 19 € pr. måned. Du kan til enhver tid opdatere dit abonnement i henhold til din virksomheds behov.

Koongo understøtter også automatisk ordrehåndtering for online markedspladser som Amazon, Bol.com, Bestlist, eBay, idealo, Wish og Miinto.

Desuden er der ingen risiko forbundet, fordi der er en 30 dages gratis prøveperiode, og du har tid til at oprette din profil og teste Koongo inden betalingsperioden.

Hvis du vil have flere oplysninger, kan du kontakte os på support@koongo.com. Vi vil med glæde hjælpe dig med dine integrationer.

Continue reading →

Begynd at sælge med Koongo i dag

eller kontakt os for flere detaljer