Menu

Blog

Business intelligence til Shopify-platformen

Stigningen i onlineshopping har gjort e-handel til en af de hurtigst voksende industrier i dag. Og da flere og flere købere er online, er udfordringen for onlineforhandlere at sikre, at de leverer de forventede produkter, oplevelser og tjenester.

Men for at imødegå den udfordring effektivt blev det vigtigt at smelte Business Intelligence sammen med e-handel, fordi det ville gøre det muligt for detailhandlere at få en klar idé om hele branchens økosystem, fra markedet og kunderne til produkterne og kategorierne, fra ankomst til markedsføring og så videre.

BI-analysen er en game-changer for e-handel, den gjorde det muligt for onlineforhandlere at:

  • Forstå kundernes adfærd
  • Optimer den online shoppingoplevelse
  • Træf databaserede beslutninger
  • Forudsig fremtidige tendenser

Følg med i denne hurtige blog, hvor jeg vil fortælle dig, hvorfor enhver onlinebutik bør have et BI-værktøj, med et eksempel på en Business Intelligence-platform til e-handel, og vi ser på, hvordan den fungerer.

Hvorfor Business Intelligence:

Ejere af e-handelssites lider ikke af mangel på data eller analyser. Den største udfordring for dem er at beslutte, hvilke målinger de skal fokusere på for at forbedre deres resultater og beslutninger. Data kommer i dag i store mængder, uanset om de er relateret til salg, marketing, kunder … osv.

Alle disse data gør processen med at indsamle, studere og analysere dem næsten umulig. Fordi det er for meget, kommer fra forskellige kilder, og du ved ikke, hvilke der haster, eller hvilke du skal være mere opmærksom på. Kort sagt vil dit dashboard være en krigszone.

BI-platformen til e-handel:

Conversific er en Business Intelligence-platform, der hjælper ejere af e-handelssites med at frigøre skjulte indtægter i deres data og øge deres butiks resultater ved at levere handlingsorienteret forretningsindsigt.

Det leverer BI-løsninger som f.eks:

  • Visning af e-handelsbaserede data i et forretningsdashboard
  • Konvertering af de indsamlede oplysninger fra big data til omfattende data
  • Leverer smarte indsigter om produkter, kategorier, marketingkanaler og kunder.

Der er flere platforme, der gør det nemt at indsamle data og analyser om e-handelswebstedet. Men det gode ved Conversific er, at det giver dig brugbar information om, hvordan du kan bruge disse data og gøre dem til optimering af slutindtægterne.

Hvordan fungerer det?

Conversific indsamler kort sagt alle vigtige data og KPI’er om e-handel, gemmer dem, analyserer dem og leverer dem som handlingsrettede indsigter og tips om e-handel, så onlineforhandlere kan optimere deres webbutikker i overensstemmelse hermed.

Indsigten i Conversific-dashboardet dækker de 4 succesfaktorer for vækst:

  • Produktoptimering: for at finde ud af, hvilke produkter der er de bedste i din butik, og hvilke der skal forbedres.

Kategorioptimering: for at finde ud af, hvilken kategori der klarer sig bedre end de andre. Marketingoptimering: for at identificere, hvilken marketingkanal der giver den bedste konverteringsrate, eller hvilket søgeord der skal bruges i dine kampagner.

Kundeoptimering: for at finde ud af, hvem der er de bedste kunder i din butik og lære deres loyalitetsniveau at kende, og for at identificere dem, der ikke har købt hos dig igen for nylig.

Efter installationen skal du bare aktivere Google Analytics og Google Search Console Connection. Umiddelbart efter at du har logget ind, ser du en omfattende oversigt over dine rapporter og dashboards.

Business intelligence muliggør hurtige og informerede beslutninger på tværs af din e-handelsbutik med realtidsbaserede data og analyser, hvilket vil mindske dine risici og gøre dine beslutninger velundersøgte og handlingsorienterede. Jo dybere data du får, jo mere skal du grave i dem for at frigøre flere indtægter, tro mig, bag data er der formuer, og de er alle dine. Alt, hvad du skal gøre, er at gå efter det, det vil nedbryde de udgifter, der genereres af gætværk, og tilpasse informationen til at etablere effektive og bæredygtige forretningsprocesser.

Om forfatteren:

Szilard Vajda er specialist i webanalyse inden for e-handel og grundlægger af Conversific. Tidligere var han COO i en virksomhed, der specialiserede sig i at opbygge e-handelssites og levere SEO til onlinebutikker. Takket være denne erfaring fik han førstehåndsviden om optimering af e-handelsbutikkers ydeevne for at øge salget. Hans hovedmål er at hjælpe ejere af e-handelsbutikker med at løfte deres forretning til næste niveau. Derfor besluttede han sig for at skabe business intelligence-software nummer 1 til ejere af e-handelsbutikker, som ikke bare er en simpel rapporteringssoftware, men som en webanalytiker, der kan give brugbare råd om, hvad du kan gøre med dine data for at få din virksomhed til at vokse.

Continue reading →

Start selling with Koongo today

or contact us for more details